Facebook

Z naturą po zdrowie

 

Nasz styl życia (w tym odżywianie) – determinuje ZDROWIE . A zdrowie jest największym skarbem każdego człowieka.

 

Złe nawyki żywieniowe, często niska jakość produktów spożywczych niekorzystnie wpływają na stan naszego zdrowia. Obniżają odporność, powodują otyłość, wywołują depresje, problemy z cerą, wzmożone zachorowanie na choroby. Ważne jest, aby czytać etykiety , nauczyć się sprawdzać co kupujemy i co jemy. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) sklasyfikowała ponad 80 jednostek chorobowych powiązanych z wadliwym żywieniem. Prawidłowo zbilansowana dieta zapobiega chorobom oraz usprawnia procesy leczenia.

Jeśli Twój organizm wymaga specjalnej diety, Twój lekarz zalecił Ci dieto-terapię?

 

Skorzystaj z porad specjalisty zadzwoń do nas lub umów się na konsultacje dietetyczne online!

 

W naszym gabinecie możesz wykonać także badanie na nietolerancję pokarmową!

 

Co to jest Food Detective™?

Jest to pierwszy na świecie test do nielaboratoryjnego badania nadwrażliwości na pokarmy. Food Detective jest testem jednorazowego użytku. Jest nieinwazyjny. Tacka reakcyjna, która wskazuje wynik badania, zawiera ekstrakt białkowy badanych produktów. Test bada 59 najczęściej spożywanych pokarmów.Stanowi pomoc w opracowaniu odpowiedniego dla danej osoby programu żywieniowego.

 

Dlaczego warto wykonać?

Objawy nietolerancji mogą wiązać się nie tylko z zaburzeniami gastroenterologicznymi, ale także z innymi długotrwałymi dolegliwościami. Dobrze więc zbadać pokarmy, których organizm nie toleruje a następnie wykluczyć je czasowo z diety. W wielu przypadkach pozwoliłoby to nawet na wyleczenie przewlekłych chorób. Dlatego tak ważna jest identyfikacja nietolerowanych pokarmów.

 

Dolegliwości, które mogą występować przy alergii:

 

Test Food Detective sprawdza reakcje na 59 produktów żywności, między innymi:

Zboża: kukurydza, pszenica durum, gluten, ryż, pszenica, żyto, owies,

Orzechy: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy cashew, ziarno kakaowca, orzechy włoskie, orzeszki ziemne,

Warzywa strączkowe: groch, soczewica, fasola, soja,

Mięso: wołowina, kurczak, baranina, wieprzowina,

Ryby: łosoś, pstrąg,  tuńczyk, łupacz, dorsz, flądra,

Owoce morza: krewetki, małże, kraby, homar,

Warzywa: brokuły, kapusta, marchew, seler, ogórek, pomidor, ziemniak, por, papryka,

Owoce: jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, arbuz, oliwki, pomarańcze, cytryny, truskawki,

I inne: jajka,mleko krowie, drożdże, grzyby kapeluszowe,czosnek, imbir, herbata.

 

Ceny ustalane indywidualnie wg podstawowego cennika ze specjalnymi rabatami.